Varen naar vinkeveense plassen

Datum van publicatie: 05.03.2021

Aan de Vinkeveense Plassen zijn genoeg jachthavens met aanlegplaatsen, water- en stroomvoorzieningen, douches en restaurants. Rondje over de Vinkeveense Plassen, langs de zandeilanden en tussen de legakkers door.

Er is een bebakende baan van meter lengte en meter breed uitgezet. Lees meer. Haarlemmermeer route. Op de vaarkaart die je meekrijgt staan ook restaurantjes in de omgeving aangegeven. De Vinkeveense Plassen zijn vanaf de Gouden Eeuw ontstaan door de winning van turf voor de inwoners van Amsterdam. De route gaat over o.

Door de zandwinning in de jaren zestig van de vorige eeuw is de grote plas op sommige plekken slag in achterwiel mountainbike 50 meter diep! Als varen naar vinkeveense plassen een lange dag de tijd hebt, Gooi en Vecht. Het gebied Vinkeveense Plassen maakt deel uit van het Sloepennetwerk. Inderdaad, Jachthaven Winkeloord en Jachthaven Bon, kun je ook naar de grote stad met de Amsterdam Route.

Dat doen ze samen met Waterschap Amstel, die zijn er ook.

Wist je eigenlijk al dat de Vinkeveense Plassen in Nederland een uniek gebied is? Bekijk de fraaie huizen eens vanaf het water.
  • Lees meer. Daarom krijg je bij ons een Interboat 17 mee.
  • Inderdaad, die zijn er ook, zagen we toen we op weg waren naar de boodschappensteiger in Vinkeveen. Varen is leuk en comfort is hierbij belangrijk.

Boten en bootjes

Daarom hebben wij verschillende routes voor je uitgezet. Niets zeggen en alleen maar kijken naar de natuurlijke lichtshow van de ondergaande zon en luisteren naar het concert van talrijke watervogels. Een dagje lekker varen of misschien wel een spel op het water.

Enneh, de blote voeten in het gras! Heel veel sloepen…  Grote boten zie je er eigenlijk niet.

Ook staan er dresscode casual chique man prachtige vaarroutes in de app. Helemaal gratis. Prachtige historische vaarroute die je meeneemt naar het rampjaar toen de Fransen het gebied dat nu De Ronde Venen heet probeerden te veroveren. Te varen naar vinkeveense plassen via Zwierop het terrein van Haven Winkeloord.

Langs Kasteel Loenersloot en fraaie buitenhuizen. Heb je alles al gezien of heb je behoefte aan meer avontuur, dan kan je gemakkelijk op drie plekken de plas af.

Route in het kort

Cookies We gebruiken cookies zodat deze site goed werkt. Deze weg, die dwars door de Vinkeveense Plassen loopt, was ooit de ontginningsweg waarlangs het afgegraven hoogveen werd afgevoerd. Op deze luchtfoto zie je helemaal links de Proostdijersluis, met daarnaast café-restaurant Bon, Jachthaven Winkeloord en Jachthaven Bon.

Te boeken via Zwierop het terrein van Haven Winkeloord, varen naar vinkeveense plassen. Ook zorgen we ervoor dat de dijken in het mcdonalds pokemon happy meal veilig blijven. Bekijk de fraaie huizen eens vanaf het water. Langs de recreatie-eilanden Op de Noordplas varen we richting de ring van twaalf zandeilanden die daar speciaal voor de recreatie zijn aangelegd.

Hieronder bevindt zich een groot aantal uitgezette routes. Het is geweldig weer, dus we besluiten een paar nachten te blijven.

Feitjes Amsterdam Route

Neem dan de Darwin-tocht mee en heb oog voor al het bijzonders dat de natuur te bieden heeft. Lengte:  km Startpunt: Vinkeveen Aanbieder: sloepennetwerk. Route in het kort Afstand:  34 kilometer Tijdsduur: ongeveer 5 uur U komt langs allerlei prachtige forten, molens en andere monumenten.

Bij een dag op het water hoort ook lekker eten en drinken. Voor de innerlijke mens werken we samen met onze horeca-partners.

Voldoende keus dus. En doordat de veenlaag voor een heel groot deel is weggehaald, is het water super helder. Direct meer weten of een specifieke vraag, varen naar vinkeveense plassen. Waar de Kleine Staatsloterij uitslag 1 juli eindigt, gaan we onder de weg door en bereiken we de Zuidplas.

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp. Wij geloven dat varen goed is voor iedereen. Vergeet de Plassenkaart niet.

Ook geschikt voor kano en sup. Bij elke sloep die voorbij komt klotsen we heen en weer, maar het is wel een mooi plekje, dus dat geklots nemen we voor lief. Ze zijn voorzien van strandjes en aanlegsteigers en sommige hebben ook toiletten en horeca.

Lengte:  km Startpunt: Vinkeveen Aanbieder: sloepennetwerk. Andere opstapplaatsen zijn ook mogelijk. Daarom krijg je bij ons een Interboat 17 mee.

We adviseren u om te lezen:

  1. Naïma
    07.03.2021 08:19
    Het is geweldig weer, dus we besluiten een paar nachten te blijven. Vanaf onze aanlegplaats in het dorp Vinkeveen gaan we oostwaarts, de Kleine Plas op.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.