Thema onder water

Datum van publicatie: 21.02.2021

Zelf doe ik ook altijd het licht uit. Kleed de hoek aan met de benodigde materialen, zoals kleding, snorkel, duikbril, zwemvliezen.

Wat gebeurt er met het water? Wanneer de krokodil droog is, kunnen de kinderen met stiftjes bij de krokodil tekenen: libellen, vlinders, kikkers, een rivier etc.

Zorg voor doorzichtige bakken, zet een tafel omgekeerd neer en wikkel doorzichtig folie van poot naar poot of laat de kinderen dozen meebrengen die ze omtoveren tot zeeaquaria. Je gooit om de beurt met 3 dobbelstenen, telt de ogen op en kleurt het getal dat je gooide in op het werkblad.

De walvis moet de 'kleine walvis' uit het boek 'de kleine walvis'    voorstellen. Het liedje: de kleine walvis kan pas aangeboden worden als de kinderen het verhaal van de kleine walvis goed kennen.

Je mag er dan een fiche van jouw kleur op leggen. Vouw 16 vierkantjes en vouw n rij om. Nu moet de leerling een parcours afleggen met hindernissen ergens overheen, slalom enz. In verscheen mijn eerste eigen boek bij Lemniscaat: Spelen met prentenboeken! Zet thema onder water een cirkel om het woordje vis.

Kringactiviteiten onder water & mooiste vis

Opdrachten voor het muziekkastje De volgende liedjes kun je er bij gebruiken: De karper en de baars Er zwom een kleine goedvis in de kom Grote liedjesboek blz. Over schepen en kapiteins, je leert wie er werken in de haven, telt de containers, leest een plattegrond af, traint het geheugen, maakt golvenmuziek en nog veel meer. Wat waren de problemen die voorkwamen in het verhaal en hoe zijn die opgelost? De krukjes zijn gemaakt door champagnekurken, rood te verven.

Bij de juiste rots - klankgroepen Verzamel woordkaarten bij het thema 'onder water' of 'de mooiste vis'. De doolhoven lopen op in moeilijkheid.

Wouter de verzamelkabouter Tijdens elk thema mogen de kinderen dingen meenemen die met het thema te maken hebben. Thema onder water hierbij een rustgevend muziekje op. De Reuzenkrokodil Knip een bek uit een groene strook papier. Het kind noemt de vorm en kleur die op het kaartje staan. De reden daarvan is dat de visjes na het leren zingen van het lied toegevoegd kunnen worden in de rekenhoek.

Daarnaast kan het water lichtblauw gekleurd worden met een klein beetje blauwe ecoline! Knip de plaatjes uit, plak ze op van klein naar groot, thema onder water.

In dit project kom je alles te weten over de haven. Leg een fiche op een visje met die uitkomst. Wat heb je nodig: -           Ballon -           Kranten -           Lijm voor papier-maché -           Geel papier -           Gekleurde luciferstokjes cocktailprikkers kan natuurlijk ook -           Witte en zwarte rondjes voor de ogen -           Rood papier voor de mond.

Zoek dezelfde woorden van Esther. Het liedje: de kleine walvis kan pas aangeboden worden thema onder water de pall mall winterjas groen het verhaal van de kleine walvis goed kennen. Voor het format hebben we een vis van scope op de glasplaat van het kopieerapparaat gelegd, thema onder water. En van de kinderen is medewerker van het sealife center?

Al het droog is mogen de kinderen het versieren met: een kleedje, gordijnen van draden, voor elk kind een andere kleur.

Bewegen in de speelzaal

Nu heb je een mooie zee-achtergrond! Kringactiviteiten thema water Voelen Laat de kinderen enkele druppels water voelen op de hand en op het gezicht. Het is leuk als dit boek eerst is voorgelezen, dan    geeft het meer betekenis aan het werkje. Daarna maakten de kinderen deze vissen, print daarvoor het lijf uit op een gekleurd A3 en de vinnen op een gekleurd A4.

Wat staat op de kaft, pootjes sluiten als je in het water ligt en als je onder water gaat hou dan je mondje dicht. Keteltje Keteltje, dik van buik dit is m'n oor en dit is m'n tuit als het water kookt dan roep ik luid: til me op en schenk me uit. Een aantal boeken zijn hl erg leuk tijdens het uitvoeren van het thema 'de onderwaterwereld':.

Oewak, dun zeil, thema onder water, wak oew? Pootjes spreiden. Bespreek dat met de kinderen. Achtergrond afbeelding word verwijderen thema onder water de naam van het zeedier. Bewegen in de speelzaal De zee Neem een groot blauw.

Analyseren verhaal: 'o o octopus'

Vouw 16 vierkantjes en vouw één rij om. Je kunt ook alleen de huishoek omtoveren tot een onderwaterwereld. Met glitter een deel van de vis versierd. Zorg voor een waterafstotende ondergrond.

De kinderen leggen luchtbellen door knopen of klei op de kaarten te leggen. Je kan ook met een zwarte stift de kinderen laten tekenen. Of: Stop al deze spullen in een zak, thema onder water, een kind voelt in de zak en omschrijft.

We adviseren u om te lezen:

  1. Shona
    25.02.2021 11:48
    Staat de school dicht in de buurt van de zee, dan moet je natuurlijk met schepnetten op pad met de kinderen.
  2. Wijtske
    28.02.2021 00:45
    Verzamel wat plastic onderwaterdieren, kleine grindsteentjes en schelpjes.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.