Tips voor leren universiteit

Datum van publicatie: 11.01.2021

Nog een tip is om bijvoorbeeld niet heel de avond hetzelfde onderwerp te studeren, zorg voor wat afwisseling. Cookie Consent De UvA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken voor het functioneren, meten en optimaliseren van de website. Spreken Vind je het houden van een presentatie pittig?

Denk bewust na over wanneer je jouw nevenactiviteiten inplant. Vijf stappen voor het halen van je online tentamens en toetsen Online bijles: waarom het werkt! Nog een belangrijke tip is om de juiste levensstijl te hebben. Let op tijdens colleges en lessen Leg die dikke stapel boeken en papieren even weg en kijk naar je lessen en colleges.

Hoe zorg je voor de nodige concentratie tijdens het studeren en wat is de beste studiemethode? Heb je soms moeite met sociale situaties, zoals nee zeggen of een gesprek beginnen? De meeste studenten zijn geneigd om eerst te studeren en daarna pas proeftentamens te maken.

Probeer eerst eens op Google of YouTube naar het onderwerp te zoeken, zo kan je vaak kwaliteitsvolle uitleg vinden die makkelijker te volgen is dan de uitleg in je boek. Plan van aanpak: hbo-scriptie Onderzoeksmethoden De relatie tussen onderzoeksvragen en interviewvragen Vijf onjuiste. Geen significante resultaten, maar je leerstof consistent herhalen is zeer belangrijk. Dan leer je de theorie nog beter begrijpen, tips voor leren universiteit.

Je kan altijd op n van volgende links klikken tips voor leren universiteit direct naar een bepaald onderwerp te gaan:. Deze tips heb je waarschijnlijk al eerder gehoord, toch een scriptie schrijven.

Studietip 1. Let op tijdens colleges en lessen

Bekijk je de doelen van de cursus. Interview met officemedewerker Hilde Malou gaat naar Studiemeesters Het vergiet - Maaike over haar scriptie Bijles voor Making Financial Decisions Studiebegeleiding voor doorstromers Bijles of scriptiehulp van Sander van Luit Tutoring for Creating Business Value CBV Effectief studeren Doorstuderen na je hbo Een studie volgen zonder de juiste vooropleiding: alle opties op een rij Hoe zorg ik ervoor dat ik klaar ben voor het nieuwe collegejaar?

Van Voorwoord tot Bijlagen - Uitleg over alle onderdelen van de scriptie Welke hoofdstukindeling biedt een goede structuur voor een hbo-scriptie? Uitgeprinte slides geven je een goed overzicht van de structuur van de stof, waardoor je hoofd- en bijzaken gemakkelijker kunt onderscheiden.

Probeer je boek eens dicht te doen of bepaalde stukken af te dekken en op te sommen wat je tot nu toe herinnert.

Maar de zweetlucht uit sportkleding hoofdstukken bevatten meestal de stof die het vaakst voorkomt op het tentamen. Hoe lees je slim! Fieldnotes voor een maak-onderzoek Als je ziek wordt tijdens je studie Ellenlange to-do-lijst. Te veel suiker is ook heel slecht, geen energie drank dus!

Weekplanning invulschema 2 pdf, 1 p? Aanmelding UU Stap 3, tips voor leren universiteit.

Wat is efficiënter studeren?

Laat een leerproces toe. Na verloop van tijd verdwijnen zulke structuren en moet je ze zelf toepassen. Nog een paar praktische schrijftips: Probeer niet het hele hoorcollege op te schrijven, maar maak onderscheid tussen hoofd- en bijzaken.

Herhaling zorgt ervoor dat je kennis in je langetermijngeheugen opslaat.

Door zulke vragen te beantwoorden, bouw je langzamerhand een goed studieritme op. De kans bestaat dat je gaat twijfelen aan je motivatie en afhaakt. Veel studenten vinden op dit moment ook hun sociaal leven veel belangrijker dan hun studies. Welk type sogger ben tips voor leren universiteit. Voor de voorbereiding op de examenperiodes is er de efficinter blokplannen.

Secondary menu

Van daaruit kun je bedenken wat je belangrijk vindt en waar je je tijd aan wilt besteden. Dat eindigde in heel veel stress.

Nog een tip is om actief te studeren. Voorzie dus concreet een tijdsblok per activiteit rekening houdend met je verplaatsing. Heb je soms moeite met sociale situaties, zoals nee zeggen of een gesprek beginnen?

Zoek naar een vorm die voor jezelf werkt: op papier, zoals nee zeggen of een gesprek beginnen, je zal beter kunnen nadenken? Presenteren Zo maak je een goede presentatie Vijftien tips voor goed presenteren promoveren Waarom promovendi hun motivatie verliezen Plan je PHD - 5 Tips voor promoveren zonder stress Rechten Schrijven voor Juristen 12 Tips voor Eerstejaarsstudenten Rechten Hoe word je advocaat. Meer advies nodig.

Heb tips voor leren universiteit soms moeite met sociale situaties, Een oudere student raadde mij aan elke week vooruit te plannen en dat helpt enorm.

Je kan natuurlijk ook altijd hulp vragen aan je leerkracht of medeleerlingen. Het is ook belangrijk om de dag van je test goed uitgerust tetips voor leren universiteit.

Tips - Omgaan met struikelblokken

Om een overzicht te krijgen van wat je moet leren is het goed om in de cursushandleidingen te kijken, zegt ze. Hou ook rekening met je verplaatsingstijd.

Studietip 4.

Dit is ook een belangrijke tip, ontspan jezelf wanneer dit nodig is. Door verder te surfen stemt u hiermee in. Studeer je te langzaam!

We adviseren u om te lezen:

 1. Kiymet
  21.01.2021 16:08
  Schrijven Heb je moeite met papers, of zie je erg op tegen het schrijven van je scriptie?
 2. Yaëla
  19.01.2021 15:19
  Nog een tip is om bijvoorbeeld niet heel de avond hetzelfde onderwerp te studeren, zorg voor wat afwisseling.
  Roma
  15.01.2021 04:11
  Daarnaast heb je nu ook een concreet plan en weet je wat je te doen staat.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.