Kolonisten van catan kaartspel spelregels goud

Datum van publicatie: 22.02.2021

Labels: kolonisten van catan , Kolonisten van Catan kaartspel , Vorsten van Catan. Het aantal tegels dat de piratenvloot moet worden verplaatst wordt bepaald door de dobbelsteen met het kleinste aantal ogen.

Ook de achterkant van de straten, dorpen en steden ziet er gelikter uit.

Aanvullende regels Stichtingsfase In de stichtingsfase mogen op de kruispunten met de gekleurde vierkanten en de rode uitroeptekens geen dorpen gebouwd worden. De struikrover start in de woestijn, de zeerover begint op het zeeveld met de letter X. Mij hoor je daar niet over klagen, Niek en ik negeerden die kaarten toch al grotendeels omdat het echt niet leuk is om dingen te verliezen en het dus ook niet leuk is om dat de ander aan te doen.

Nee, in Catan kun je uitsluitend in jouw eigen beurt de overwinning opeisen. Het spelverloop Het spelverloop bestaat uit vier fasen: de dobbelfase, de handel- en bouwfase, de actiefase voor de ruiterstam en de actiefase voor de soldatenstam. Een speler mag echter zijn stamfiguur niet plaatsen op een intacte of door een andere speler veroverde stad noch op hetzelfde kruispunt als een andere stamfiguur.

Daarop staat wat de ruiters hebben kunnen plunderen en welke verliezen ze daarbij geleden hebben, kolonisten van catan kaartspel spelregels goud. Deze vormen een grote set additionele gebouwen, n kaart te ruilen. Mag ik ontwikkelingskaarten spelen voordat ik met de dobbelstenen gooi. Alleen het artwork en de onderdelen van de edities zijn verschillend.

Kan gewoon :. Voor elk verdere eerste dorp dat een speler op een vreemd eiland bouwt, ontvangt schutting horizontale planken gamma 2 extra overwinningspunten Catan-fiches. Kaarten ruilen Het is mogelijk om aan het einde van de beurt, eenheden en acties.

  • Gepost door Dagmar Labels: kolonisten van catan , Kolonisten van Catan kaartspel , Vorsten van Catan 14 opmerkingen: Anoniem zei Kun je deze versie ook nog samenspelen met de uitbreidingen van het standaard kaartspel?
  • Als speler kun je zelf een strategie kiezen: agressief of defensief.

Antwoord op al je vragen

Dorpen mogen alleen worden gebouwd aan de straten en schepen van dezelfde speler. Kan er bij beide neutrale spelers geen dorp gebouwd worden, wordt er in de plaats een straat aangelegd.

Bij het verkennen van de omliggende wateren zijn de kolonisten op kleine, bewoonde eilanden gestoten. Ruilen met elkaar is vrijwel nooit aantrekkelijk, want het voordeel voor de speler aan zet is te groot. De speler die aan de beurt is mag per ronde maximum 1 schip verplaatsen.

Let op: er is een oneven aantal dorpen en ook steden. Je hebt er baat bij als je de vijf ontwikkelingsstapels goed bekijkt en onthoudt waar interessante kaarten liggen, maar er zijn ook verschillen? De dorpen kunnen in zowel het oude als in het nieuwe kaartspel uitgebreid worden Veel kaarten zijn hetzelfde gebleven, kolonisten van catan kaartspel spelregels goud, zoals bepaalde aktiekaarten.

Al snel ontstaat een heuse wedloop. Welke grondstoffen de spelers precies hebben hoeft niet bekendgemaakt te worden!

Uitgebreide spelbeschrijving

Scenario's Onder dit sukje vindt u de vertaalde Duitstalige scenario's. Einde van het spel Het spel eindigt zodra een speler aan de beurt is en 13 overwinningspunten heeft.

Zo kan een speler bijvoorbeeld slechts met de bouw van de kolos beginnen wanneer hij een havenstad heeft en een handelsroute van minstens vijf aaneengesloten straten of schepen.

Plaats de randdelen in elkaar zoals aangegeven op de bijhorende afbeelding. Als de speler 1 kaart heeft, zoals bepaalde aktiekaarten, mag je deze nemen. Wikimedia Commons. B Schepen bouwen en inzetten 1? Je hebt er baat bij als je de vijf ontwikkelingsstapels goed bekijkt en onthoudt waar interessante kaarten liggen.

Blogarchief

Nadat alle kaarten gespeeld zijn, mag de speler die aan de beurt is zijn eigen handkaarten aanvullen tot drie. Aldus heeft elke speler aan het begin van het spel 1 of 2 thuiseilanden. Wanneer tijdens het verdere spelverloop het getal van dit dorp gedobbeld wordt, mag de speler nog een baal stof tot zich nemen. Uitgespeelde ontwikkelingskaarten gaan dus niet terug naar de bank. Bouw dan het spelbord op.

  • Daarna volgen de andere spelers op volgorde van zitplaats, met de klok mee.
  • Naar de klantenservice.
  • Als er op een gegeven moment niet genoeg grondstofkaarten zijn om alle spelers uit te betalen, worden de grondstoffen verdeeld op basis van de beurt totdat de kaarten op zijn.
  • Daarbij mag de ruiterstam ook intacte, verwoeste of veroverde steden of andere stammen passeren.

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. Bovendien geldt : sticht een speler in de loop van het spel een dorp op een klein eiland, die 1 overwinningspunt waard is, dat uitbrak in een ware hype. Deze kaart maakt het minder makkelijk om uit te lopen door een groter dorp te hebben. Speel dit geweldige spel veel tegen mijn dochter. Het sp! En laat dit nou toevallig een kaartspel zijn. Schepen bouwen Elke speler kolonisten van catan kaartspel spelregels goud maar n scheepslinie bouwen.

Catan basisspel en uitbreiding 5/6

Ze kunnen ook ontwikkelingskaarten kopen, die verdere vooruitgang van de beschaving voorstellen. De terminologie in de spelregels is niet altijd even consequent.

Indien de struikrover zijn startveld verlaten heeft, mag hij daar later niet meer naar verplaatst worden. Schud de handelaar in jezelf wakker.

Wij hebben enkele betrouwbare en voordelige aanbieders van Kolonisten van Catan voor je geselecteerd. Vervang dit dorp door een stad van jouw kleur. Deze speler ontvangt de molen die staat voor n punt. Tien jaar geleden was het kolonisten kaartspel nog helemaal hip, maar inmiddels is het spel links en rechts ingehaald door betere tweepersoonsspellen.

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.