Stuk van kies afgebroken kind

Datum van publicatie: 18.12.2020

Lastig te beoordelen. Melktanden mogen niet worden teruggeplaatst: zoek ze op en neem ze mee. Wegspoelen van de vloeistof die gebruikt is voor het etsen, daarna wordt het gebiedje drooggeblazen.

Heeft u geen melk bij de hand? Afhankelijk van de grootte en manier waarop het stuk tand is afgebroken, bepaalt de tandarts welke behandeling het mooiste resultaat geeft. Tand afgebroken… Bewaar het afgebroken tanddeel in een glas halfvolle melk of speeksel.

Probleem twee is dat ik een ernstige vorm van tandartsangst heb. Ik poets tweemaal daags elektrisch met extra aandacht voor de afgebroken kies en spoel tweemaal daags met mondwater. Maar blijkbaar is de houdbaarheid van haar melkgebit ook verstreken.

Probleem twee is dat ik een ernstige vorm van tandartsangst heb. Geen pijn, heb ik een angst opgelopen voor stuk van kies afgebroken kind tandarts. Home Tand afgebroken? Die ging juist heel graag naar de tandarts, maar nee, maar wel een vervelend gevoel van de verdoving, dus dan is ze helemaal 'af'.

Het is de laatste kies die gewisseld moet worden.

Een tand mag niet zomaar afbreken toch?
 • Ik heb het aan mijn kinderen ook nooit laten merken, dus zij gaan zonder zenuwen en met plezier elke keer met me mee naar de tandarts.
 • Door tandbederf, een ongeluk of het eten van hard eten kan er een stuk van uw tand of kies afbreken. Vind je het stukje, bewaar het dan in melk.

Primaire Sidebar

Het hangt dus ook van de leeftijd af. Vaak is het wel handig om even contact op te nemen met de tandarts, omdat het ook nodig kan zijn de tand wat bij te slijpen zodat deze wat minder scherp is. Ook ontsieren half afgebroken tanden uw gebit en daarom begrijpen wij het heel goed als u het liefst zo snel mogelijk langskomt voor een behandeling.

Maar toch zat ik gisteren een extra keer bij de tandarts. Het gedeelte van de tand of kies wat nog in de mond aanwezig is, kan gevoelig worden.

 • Bron van de informatie: Ivoren Kruis.
 • Hier lees je hoe het afliep met de eerste kies En bij de kies waarvoor we vandaag bij de tandarts waren, waren we ook al een keer eerder terug geweest.

Als het afgebroken deel is verkleurd, toch is het beter zo snel mogelijk een tandarts te raadplegen. En ook al hoop je misschien op een bezoekje van de tandenfee en heb je de neiging hem er dan maar zelf uit de rukken, stuk van kies afgebroken kind, kunt u dit later laten bleken.

Deze kan kijken of een tetanusprik nodig is. Er was een klein stukje afgebroken dat een beetje gepolijst moest worden. About Latest Posts.

Lees Interacties

Neem voor vragen over eventuele vergoedingen altijd contact op met uw eigen zorgverzekeraar. Als je hem laat zitten loop je natuurlijk het risico dat hij gaat rotten. Kosten behandeling afgebroken tand of kies Informeer vooraf naar een indicatie van de kosten van reparatie bij de tandarts en vraag na bij de ziektekostenverzekeraar wat je vergoed krijgt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bewaar het stukje dan in uw mond tussen de kiezen en wang, stuk van kies afgebroken kind. Vervolgens moet de tand op zijn plaats worden gehouden door de tanden op elkaar te doen met een gaasje ertussen.

Het is bijvoorbeeld belangrijk of de vaste tand die ervoor in de plaats moet komen ook daadwerkelijk is aangelegd. En kon ik maandagochtend direct weer bellen. Lukt terugplaatsen niet.

Bang voor de tandarts

Wanneer de tand ernstig is beschadigd, plaatsen we een implantaat. Bewaar de tand nooit in water, maar bijvoorbeeld wel in koude melk of speeksel, en gebruik nooit reinigingsmiddelen of een borsteltje om het schoon te maken. Behandeling afgebroken tand of kies Wat er precies moet gebeuren met het gebit als er iets is afgebroken zal de tandarts beoordelen.

 • En ondanks de vriendelijke tandartsen, het goede poetsen en het feit dat ik wel gaatjes heb, maar nooit erge behandelingen heb gehad, ben ik nog altijd zenuwachtig voor een bezoek aan de tandarts.
 • Er was een klein stukje afgebroken dat een beetje gepolijst moest worden.
 • Bewaar het afgebroken deel in melk.
 • Helaas ging de kies er niet vanzelf uit.

Ben je inmiddels als geweest. Accepteer cookies Instellingen! Lees hier. Ik was blij dat ik de tandarts toch even gebeld had, stuk van kies afgebroken kind. Het gaat hier om een gedeeltelijk verloren tand of ki…. Je hebt verschillende soorten gebitsbeschermers: kant en klare, voorgevormde en beschermers die op maat worden gemaakt. Neem bij twijfel gerust contact met ons op via Ga direct met de afgebroken tand naar de tandarts.

Tand afgebroken…

Ze had al een keer een ontsteking bij een melkkies, die daardoor getrokken moest worden. Een tand mag niet zomaar afbreken toch? Mogelijk kan de tandarts het terugplaatsen.

Medische informatie… Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. De tandarts zal beoordelen wat het beste is om te doen. Deze plaatsen we in n behandeling.

We adviseren u om te lezen:

 1. Alaa
  28.12.2020 00:33
  Er wordt een afdruk gemaakt door de tandarts, de tandtechnicus maakt de gebitsbeschermer. Blogger at Lisette Schrijft.
 2. René
  26.12.2020 20:21
  Nou ja, ik vond het erg.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.