Ontstoken wond na operatie

Datum van publicatie: 18.03.2021

Bezoek U mag medepatiënten bezoeken als het wondvocht onder het verband blijft. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de huisartsenpost.

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Suggesties zijn tijdschriften, puzzelboekjes, spelletjes, een boek of hobbyartikelen. Er wordt drie keer per week bloed afgenomen om te zien of de ontstekingswaarden dalen.

Omdat u een geïnfecteerde wond heeft, wordt u volgens speciale richtlijnen verpleegd. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Met andere woorden: u moet in zo'n geval snel contact opnemen met uw huisarts, ontstoken wond na operatie. Omdat u een genfecteerde wond heeft, wordt u volgens speciale richtlijnen verpleegd?

Schadelijke   stoffen van   een sigaret                Operatie-gebonden risicofactoren: - Grootte en moeilijkheidsgraad van de uit te voeren operatie. Een goede levensstijl om boton. Bij elke operatie bestaat er een geringe kans op een infectie.

 • Wat is een infectie? In het lichaam vindt vervolgens vermenigvuldiging van deze ziekmakende cellen plaats.
 • Deze wond kan na de operatie om verschillende redenen worden opengelaten: Het wondgebied is geïnfecteerd. Praktische informatie meer informatie over Praktische informatie Ga naar Praktische informatie.

Wondinfectie symptomen

Als het nodig is vraagt de internist aanvullend onderzoek aan. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker. Toiletbezoek U kunt gebruik maken van het algemeen toilet als het wondvocht onder het verband blijft.

Het is ook mogelijk dat de verwijzing van uw huisarts komt. Daarom zal er een diëtiste bij u komen om een voedingslijst met u door te nemen. Douchen Na een eventuele operatie mag u in overleg met de arts vanaf de tweede dag na de operatie weer douchen. Zelf pedicuren.

 • Als de infectie slechts op één plek voorkomt, wordt de ontsteking meestal behandeld met antibiotica die op de huid wordt aangebracht. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.
 • Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. Het Radboud Wondexpertisecentrum RUWEC is een topkenniscentrum voor de diagnostiek en behandeling, onderzoek en onderwijs gericht op patiënten met complexe wonden.

Vaatchirurg Is gespecialiseerd in de behandeling en het operatief herstellen van de doorbloeding richting de voeten en het operatief schoonmaken van wonden bij patinten met diabetes mellitus. Wij behandelen patinten met de volgende klachten: Diabetische voetwonden Doorligplekken Decubitus Open ontstoken wond na operatie bij vaatlijden Ulcus Cruris Wondinfecties na operatie Wonden met een onbekende oorzaak Brandwonden Oncologische wonden Wonden na een trauma, ontstoken wond na operatie.

De behandeling van de wond is afhankelijk van de oorzaak? Loop niet op blote voeten in- of buitenshuis. Een wondinfectie moet goed worden behandeld omdat lijst met engelse leenwoorden anders schade kan aanrichten aan uw lichaam.

Bezoek U mag medepatinten bezoeken als het wondvocht onder het verband blijft. Traumatologie houdt zich vooral bezig met verwondingen die door onge vallen of ander trauma zijn veroorzaakt.

Ontstoken wond na operatie

De materialen die bij het sluiten gebruikt worden, zijn: zwaluwstaartjes of hechtstrips krammen, agraves of nietjes vicryl of polyester hechtingen huidlijm Bij de keuze van hechtmateriaal houden we rekening met de plaats en de grootte van de wond en het te verwachten aspect van het litteken. De kans op infectie is zeer groot. Gipsverbandmeester Soms is het nodig de wond volledige rust te geven, te beschermen en druk van de wond weg te nemen.

En hoe kun je de infectie behandelen. De infectie tast in sommige gevallen ook het bot in de voet aan, ontstoken wond na operatie. De bacterin en virussen kunnen dan makkelijk uw lichaam in komen.

Eventueel nemen we wondkweken af. Een aantal maatregelen die u zelf kunt nemen om uw wond te laten genezen zijn:  - als u rookt, stoppen met roken.

Primair genezende wond

Er wordt drie keer per week bloed afgenomen om te zien of de ontstekingswaarden dalen. Verder wordt er tijdens de operatie antibiotica voorgeschreven om het risico op een infectie nog verder te reduceren.

Wondinfectie voorkomen U kunt zelf de kans op infecties verkleinen door goed te letten op uw persoonlijke hygiëne: Was uw handen voordat u de wond gaat behandelen. Wondbehandeling De wondbehandeling begint met het reinigen van de wond, bijvoorbeeld door ongezond weefsel te verwijderen.

 • Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bekijken we welke leden van het team u de beste zorg kunnen geven en welke behandeling noodzakelijk is.
 • Locatie Leiderdorp.
 • Nuttige informatie kunt u vinden op www.
 • Steeds vaker maken patiënten gebruik van deze expertise voor een tweede mening second opinion.

Onze mensen. Contact Contact en locaties Isala! Afdeling Heelkunde Bereikbaar van uur. Bekijk voorbeeld Download PDF. En hoe kun je de infectie behandelen. Mochten er tussendoor problemen of vragen zijn, dan kunt u met de polikliniek Heelkunde contact opnemen. Dan is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts, ontstoken wond na operatie.

Wat is een wondinfectie?

Drukverlagende onderlagen matras, zitkussen huren of aanschaffen. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bekijken we welke leden van het team u de beste zorg kunnen geven en welke behandeling noodzakelijk is.

Een ontstoken operatiewond wordt ook wel een postoperatieve wondinfectie, oftewel een POWI, genoemd.

Wat kan ik doen om mijn gewrichtsprothese ook later nog te beschermen tegen een infectie. Deze website plaatst cookies. Orthopedisch schoenmaker Is deskundig op het gebied van aangepaste schoenen, beoordeelt de voet.

We adviseren u om te lezen:

 1. Anne-Marije
  25.03.2021 20:30
  U bent naar het RUWEC doorverwezen omdat u een wond heeft die langer dan 3 weken bestaat en moeizaam geneest.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.