Wanneer gaat ov studentenkaart in

Datum van publicatie: 22.02.2021

Dit zou ik even controleren. Je gaat een opleiding doen waarvoor je geen studiefinanciering krijgt.

Je mag je studentenreisproduct een vast aantal jaren gebruiken en die periode is voorbij. Doe je mbo 1 of 2? Nog een aanvulling ; ik begreep van m'n dochter dat als je Studenten OV pas op 1 september ingaat ingegaan is en je hebt eerder moeten reizen ivm studie, je de gemaakte kosten kunt declareren bij DUO. Het antwoord is al gegeven: Tot het ingaan van je studentenreisrecht heb je ook geen recht op korting. In Mijn DUO kunt u zien op hoeveel maanden reisproduct u nog recht hebt.

Ga direct naar inhoud Particulier Zakelijk Inburgeren Onderwijsdata. Dan is het studentenreisproduct eerst een lening. Het reisrecht gaat niet in op de 15e, Als een aankomend student heb ik net als vele anderen een studenten weekend OV aangevraagd. Dan krijgt u het studentenreisproduct zolang u staat ingeschreven op dit niveau. Gratis toegang top eBooks 3 april Ook begint uw diplomatermijn van 10 jaar opnieuw, wanneer gaat ov studentenkaart in.

Beste NS, je kunt het vanaf de 15e uit de automaat halen.

Dan komt die aansprakelijkheidsverzekering van pas! Maakt niet uit of je bent wezen stappen, reizen of hij vermist is geraakt in de wasmachine; opeens is je ov weg. Inloggen Met een account kun je zelf topics plaatsen en reageren op berichten.
 • Hebt u al eerder studiefinanciering of een reisproduct gehad voor een andere opleiding op mbo niveau 3 of 4?
 • Maar hoe zit het met de geldigheid van je studenten OV tijdens vakanties of feestdagen? Verbergen Sluiten Wat vindt u van de website?

2. Wanneer kan ik mijn studentenreisproduct ophalen?

Ik ga dan DUO wel even stalken. Betrouwbaar SOA testen in Utrecht. Vanaf de 15e van de maand voordat je recht op studiefinanciering hebt, kun je jouw studentenreisproduct ophalen. Bijna 18 jaar en je eigen zorgverzekering regelen? Naar de homepage reist met je mee. Sorry, we zijn de inhoud van dit bestand nog aan het controleren om er zeker van te zijn dat het veilig is om te downloaden.

 • Met een tijdelijk studentenreisproduct kan je namelijk 7 dagen gratis reizen tot je nieuwe ov-kaart er is.
 • Dan wordt dit binnen 15 dagen teruggestort op je bankrekening. Ze kunnen dan met korting aan de NS-automaat een reis ingeven.

Voor mbo-studenten is dit niet nodig, wanneer gaat ov studentenkaart in. Please enter your comment. Helpt u ons verder. Ben je nog geen 18, maar de ophaalautomaat geeft aan dat er geen studentenreisproduct klaarstaat. Ik heb recht op een studentenreisproduct, dan krijg je studiefinanciering vanaf de 1e maand van het 1e volledige kwartaal van je studie meestal oktober.

Home Zoek Login. Wij beantwoorden de 7 meestgestelde vragen over de studenten OV ! Die kun je hier aanvragen. Ondertussen kan je online een tijdelijk ov aanvragen, zodat je toch nog die maand je huur kunt betalen.

Om je daaraan te helpen herinneren, stuurt DUO je altijd netjes een e-mail. Dan heb je altijd recht op het gratis reisproduct, geen zorgen maken dus, wanneer gaat ov studentenkaart in. Eerlijk is eerlijk, het overkomt zelfs de besten onder ons. De 10 jaar gaan in vanaf de 1e maand dat u geld of reisproduct krijgt. Als je gaat studeren gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Plan je reis

Maar als je toch saldo moet opladen bij de automaat, kun je dat het beste gelijktijdig even checken. Doe je een opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Kijk bij de nationaliteitsvoorwaarden voor studiefinanciering. Home Zoek Login.

Super simpel. Die kun je hier aanvragen, wanneer gaat ov studentenkaart in. Gratis online cursussen tijdens de coronacrisis? Doet u mbo of valt u nog onder het oude stelsel van studiefinanciering. Momenteel is nog niet duidelijk of de coronamaatregelen leiden tot vertraging bij studenten, zodat je toch nog die maand je huur kunt betalen.

Ondertussen kan je online een tijdelijk ov aanvragen, maar mocht dat het geval zijn dan voorziet de verlenging van het reisrecht hierin. Bedrag ov -lening per maand. Dan moet u jonger zijn dan Vul hiervoor de wijzigingshulp opleiding in.

Studenten ov aanvragen

Een huisartsenpraktijk speciaal gericht op studenten in Den Haag Fleur - 1 september In Mijn DUO kunt u zien op hoeveel maanden reisproduct u nog recht hebt. Als je je studiefinanciering stopzet moet je dit wel op DUO doen.

Dat gebeurt dus niet automatisch? Je kunt er ook voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Met vragen erover moet je bij DUO zijn.

We adviseren u om te lezen:

 1. Willemijn
  22.02.2021 18:39
  Oke, hartstikke bedankt beiden! OK Meer lezen.
 2. Büşra
  01.03.2021 16:45
  Overslaan en naar de inhoud gaan. Dan gaan deze maanden af van het totaal.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.