Ing bank pinnen in het buitenland

Datum van publicatie: 12.01.2021

De noodzaak voor geld op zak neemt toe, nu het aantal geldautomaten in Nederland drastisch afneemt. Maar banken mogen wel extra kosten in rekening brengen als ze dat voor inwoners van het eigen land ook doen.

Privacy en Identificatie Privacy en betaalgegevens. Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant? Tip hier onze journalisten. Ook een klacht indienen over ING Bank?

Dit geldt niet alleen voor landen buiten de Europese Unie, maar ook voor Europese landen zonder de euro zoals Hongarijke, Polen en Tsjechië. In Spanje verschilt het per bank. Pin je bij een andere bank, dan mag je maximaal euro per dag pinnen.

Mits dat mogelijk is natuurlijk. Winkels, banken en hotels die DCC aanbieden delen mee in de winst. Wil je met je betaalpas geld kunnen opnemen of betalen buiten Europa, dan moet je die functie voor je op vakantie gaat activeren. Veelgestelde ing bank pinnen in het buitenland over de Wwft en identificatie.

Dat klinkt makkelijk, maar is vaak een stuk duurder dan afrekenen in de lokale munteenheid.

Ook een klacht indienen over ING Bank? Geld opnemen en betalen in winkels met je Nederlandse bankpas kost in eurolanden in principe niets extra. Voor klanten van Bunq, Moneyou, N26 en Openbank is het zelfs gratis.
  • Jij kunt bijdragen door lid te worden.
  • Gerelateerde items Hoogste spaarrente vergelijken Groene spaarrekening Hoogste depositorente Kosten pinnen buitenland. KNAB herkent dit probleem niet.

Wat is de beste manier om te betalen buiten de eurozone?

Zo niet, dan kun je bijvoorbeeld je creditcard gebruiken. Opnieuw identificeren bij Knab: veelgestelde vragen. Pinnen in vreemde valuta met een creditcard is duurder: doorgaans geldt een commissie van 2 procent en een extra koersopslag.

Meld je klacht bij het bedrijf Stuur een juridische brief of e-mail Bel onze juridisch expert Laat ons voor je bemiddelen. Status opgelost Beoordeling.

Kosten voor geld opnemen komt helaas voor, ing bank pinnen in het buitenland. Tip hier onze journalisten. Geld opnemen en betalen in winkels met je Nederlandse bankpas kost in eurolanden in principe niets extra. We helpen je stap voor stap. Pinlimiet in het buitenland Op vakantie geef je vaak meer uit en betaal je vaker met contant geld dan in Nederland.

Op vakantie met creditcard en betaalpas: wat is voordeliger?

In het overzicht is te zien dat voor betalingen in vreemde valuta met een pinpas of creditcard, transactiekosten of koersopslagen in rekening worden gebracht. Ik snap ook heel goed dat je de teveel gemaakte kosten voor het opnemen van contant geld graag gecompenseerd wilt zien, met name als dit op het advies van ING is geweest.

Ik snap dat jullie fraude willen voorkomen, wat er goed is voor mijn veiligheid.

Dat gebeurt niet vanzelf. Betaalrekening Rood staan. Veelgestelde vragen opnieuw identificeren bij creditcarduitgever ICS. Overboeking naar verkeerd rekeningnummer. Met vriendelijke groet, Nick Struik. Hulp nodig.

Pinnen in eurolanden

Steun de Consumentenbond De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen en kosten van betaalrekeningen.

Ook voor kinderen, jongeren en studenten gaan de regels veranderen. Deel dit artikel. De kosten moeten vooraf wel duidelijk gemeld worden, bijvoorbeeld met een sticker op de geldautomaat of een melding tijdens de opname. Alleen bij Rabobank geldt het bedrag dat je maximaal kunt pinnen bij een geldautomaat van de bank zelf per week.

Ook voor kinderen, jongeren en studenten gaan de regels veranderen. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". In bepaalde landen hebben banken maatregelen genomen om fraude te voorkomen? Lekker bezig. Op vakantie geef je vaak meer uit en betaal je vaker met contant geld dan in Nederland. Wil je met je betaalpas geld kunnen opnemen of betalen buiten Europa, dan moet je die functie voor je op vakantie gaat activeren. Meldingen Hier kunt u meldingen uitschakelen, ing bank pinnen in het buitenland.

Lukt het niet met je betaalpas, gebruik dan een creditcard. Moet je toch geld opnemen? Meer Economie.

Pas nadat je het bedrag en je pincode hebt ingevoerd, krijg je de melding dat er kosten gerekend wordt. Pas van de KNABbank werd niet geaccepteerd. Vanuit kostenoogpunt is het meestal voordeliger als je voor pinnen bij geldautomaten en betalen in vreemde valuta de reguliere betaalpas van je bank gebruikt.

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.