Wat is een oude postzegel waard

Datum van publicatie: 22.02.2021

Een vraag die veel postzegelverzamelaars, maar nog meer mensen die géén postzegels verzamelen, stellen. Maar alles is afhankelijk van het assortiment.

Ik heb vroeger ook postzegels verzameld en daar menig centje voor uitgegeven. Ook online staat vaak hoeveel bepaalde zegels kosten en de goedkope ontbreken meestal. Vanaf die tijd is het snel berg afwaards gegaan met de postzegel en het gevoel dat je er een soort belegging mee kon doen. Vaak ook nog eens in een serie samen met gewone frankeerzegels. Als je postzegels als belegging aanschaft zijn het meestal zegels waar je niet elke dag mee bezig bent maar die goed opgeborgen liggen te wachten tot ze een goede prijs opbrengen ,die dag komt er op een gegeven moment aan en dan blijkt dat de z.

Exemplaren met brede randen van ongetande zegels zijn meer waard dan kort afgeknipte postzegels Tot slot de marktwaarde van een postzegel.

Ga voor kwaliteit. Er zijn zogeheten filatelisten die je verder kunnen helpen. Niet afweken dus. Een brief naar het buitenland kost al 1 euro De waarde van zogenaamde PTT-mapjes valt erg tegen.

Waarde van postzegelsverzameling laten vaststellen? De kwaliteit van de postzegels zegt ook iets over de verzamelaar. Vooral de indrukwekkende inleiding van de koning valt op: dit vinden panelleden van de troonrede.

Waarderen van postzegel heeft tijd, moeite en onderzoek nodig

Een simpele knop om 10 postzegels te bestellen met 10 leuke briefkaarten voor een X-bedrag, in mijn eigen brievenbus bezorgd bijvoorbeeld. Het was geen klaagzang dat mijn verzameling minder waarde zou hebben,ik heb het nooit als belegging gezien, maar wel degelijk als verzamelen gezien van mooie stukken.

Onze online postzegelcatalogus is een geweldige plek om te beginnen. Bij productie al beschadigde zegels kunnen van hoge waarde zijn. Een reden zou kunnen zijn dat de meeste verzamelaars al op leeftijd zijn en de zegels al lang hebben of dat er teveel aanbod is door overlijden of stoppen met verzamelen. Wie weet heb je met enkele stukken geluk!

 • Met een Wehkamp catalogus kun je nou ja, er zijn mensen heb ik begrepen die er wel eens wat anders mee doen niet veel meer dan bij de Wehkamp kopen. Print Schrijf een reactie Cees Janssen.
 • Als u van plan bent uw postzegels te verkopen of als u gewoon nieuwsgierig bent wat uw verzameling waard is, heeft u vijf opties: Stel de waarde van de postzegels zelf vast; raadpleeg een gedrukt boek als referentie; onderzoek de waarde via het internet; woon een postzegelbeurs bij of breng ze naar een postzegel-expert of handelaar die professionele diensten aanbiedt om u te helpen bij het vaststellen van de waarde van de postzegels.

Toen het wat slechter op de markt werd gingen de banken deze verzamelingen ook weer massaal dumpen waardoor de prijzen een flinke dreun kregen.

Wat is een oude postzegel waard gebruik nu dan ook mijn postzegels vanaf voor het frankeren van poststukken welke ik verstuur. In bestaan we 25 jaar. Hiermee trekken we een gespecialiseerd publiek dat weet dat onze veilingen betrouwbaar zijn.

Dat geldt voor elke hobby.

Hoofdnavigatie mobiel

Rein, ik ga voor een kwalitatief mooie verzameling met een mix aan gewone en exclusieve zegels en andere curiosa. Daarnaast komem er per jaar zulke ongelovige hoeveelheden nieuwe zegels uit dat als je daaraan overgeeft je zo elk jaar er tot euro bijinschiet als je nog eens van je verzameling afwild.

Gibbons hebben of de Amerikaanse Scott ook hier ben je handen vol geld kwijt aan een nooit complete catalogus. Dank in ieder geval voor de opmerking terzake.

Marja, ongestempeld en in goede staat ongeveer waard zou zijn. Ik vroeg me af wat een postzegel vanEen gratis taxatiedag organiseert de Purmerender Postzegelruilclub op zaterdag 8 april. Een reden zou kunnen zijn dat de meeste verzamelaars al op leeftijd zijn en de zegels al lang hebben of dat er teveel aanbod is door overlijden of stoppen met verzamelen.

Ik heb dit van een oude man gekregen met andere spullen, wat is een oude postzegel waard. Dit delen: Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op WhatsApp Wordt in een nieuw venster geopend Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend.

Alleen de PTT en de handelaren varen er wat is een oude postzegel waard jaren wel bij! Als er een auto langsscheurt op de snelweg probeer ik nog wel in te schatten hoe snel die rijd [.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ik heb me nooit in postzegels verdiept en dus veel nieuws te ontdekken. Stuur naar e-mailadres Je naam Je e-mailadres Annuleren Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres. Log in. Search in title.

Maar wat is een oude postzegel waard als je er niets van weet lijkt me geen goede tip! Ik wil postzegels gaan verzamelen en dan verkopen om 59 australische dollar in euro financieel te ondersteunen die van giften leeft en in een derde wereld land werkt. Postzegels kunnen verkleuren of ontkleuren als ze bewaard worden op een vochtige plaats. Het is net als met je pensioenpremie die je al jaren betaalt! Nee ik heb nog nooit geklaagd of gejuigd tegen een verkoper want ook ik koop weleens een album wat flut is op internet all in the game, maar ook weleens hele leuke ik bedankt ze altijd netjes goed of slecht, wat is een oude postzegel waard.

En ding is duidelijk: van verzamelen word je niet altijd rijk! Ach ja ff verder zoeken en dan kom je bij een velletje postfris uit, gezien op marktplaats met voor een bied prijs van 5 euro daarin de 3 zegels en nog een ander zegel 5x. Wil je zeker zijn of je postzegels iets waard zijn.

'Bloeiende toekomst'

Postzegelblog , alle rechten voorbehouden. De postzegelwereld is groot met totaal verschillende mensen en hun kijk op verzamelingen. Het is een markt in beweging -net als bij aandelen- dus zegels kunnen in de praktijk zeker tegenwoordig met internet!

Welke postzegelaar geeft niet hoog op dat hij een koopje wat is een oude postzegel waard gehaald want hij kocht een Rembrandt serie voor een tientje kocht terwijl de catalogus waarde bijna 40 euro is.

Net als bij stripboeken, schilderijen en andere verzamelobjecten. Daarnaast komem er per jaar zulke ongelovige hoeveelheden nieuwe zegels uit dat als je daaraan overgeeft je zo elk jaar er tot euro bijinschiet als psv feyenoord live blog nog eens van je verzameling afwild.

We adviseren u om te lezen:

 1. Juliane
  02.03.2021 16:14
  Zoals je zelf aangeeft wil je nog wel eens terug komen.
 2. Tjerry
  28.02.2021 15:58
  Zoek uit of de postzegel een interessante en vindbare geschiedenis heeft.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.