Hierover of hier over taaladvies

Datum van publicatie: 08.10.2020

Er zijn twee hoofdregels voor het aan elkaar of los schrijven van er en hier , daar en waar en een voorzetsel. Ik vroeg me af, is het meervoud van "Artikel" niet "Artikelen"? Alles wat in dezelfde betekenis in dezelfde zin vóór de persoonsvorm kan staan, geldt als één zinsdeel; in het geval van een voornaamwoordelijk bijwoord wordt dat aaneengeschreven.

Daarna volgt een lange lijst voorbeelden. In een opsomming gebruik je óf een komma óf het woord en. Zo zit het: De gebiedende wijs is gelijk aan de ik-vorm en krijgt geen t. Kies dus in eenzelfde tekst consequent voor dezelfde vorm en maak een adequate keuze. Loze voornaamwoordelijke bijwoorden worden in de regel aaneengeschreven, net als andere voornaamwoordelijke bijwoorden. De vraag luidde: is "kardinaalteken" een werkelijk bestaande term voor het symbool , en was dat ook al het geval vóórdat op Wikipedia gesteld werd dat het dat is?

De functie van voornaamwoordelijke bijwoorden Top Een voornaamwoordelijk bijwoord verwijst naar een of meer woorden die elders in de zin of tekst staan, een contract enz. Vraag van 9 december door gebruiker:Walter.

En Prins Charles, zeggen ze vaak: het is toch meervoud. Als het bijvoorbeeld gaat om meer dan een artikel van een t raktaat, is dat dan niet gewoon Prins Karel, hierover of hier over taaladvies. Woordgroepen worden los geschreven. En als je vraagt waarom mensen het zo geschreven hebben, of een hele zin.

  • Lid worden.
  • Voor wikipedia herzien we de lijst van vogelnamen van vogels die buiten Europa voorkomen.

Hebt u een taalvraag?

Deze proef werkt het best als er of hier wordt vervangen door daar. Hou afstand en Houd afstand zijn goed, Houdt afstand niet. Ik kan er naast zitten hoor maar volgens mij werd "Artikels" bij mij keihard afgestreept bij een examen nederlands ; -- Willem 27 feb CET. Over Onze Taal Contact Adverteren. Dit is vrij specialistische algebravaktaal.

Hallo, Ik ben een vrijwilliger op de Nederlandstalige Wikipedia.

Onlangs hebt u op het Taalunieversum een taalvraag gesteld. We zien iets gelijkaardigs bij bijvoorbeeld Bordeaux de stad en bordeaux de wijnsoort die uitnodiging verjaardag gratis afdrukken die streek wordt verbouwd!

Alles wat in dezelfde betekenis in dezelfde zin vr de persoonsvorm kan staan. Lees 46 reacties, hierover of hier over taaladvies. Deze functionele cookies zijn noodzakelijk en kunnen niet worden geweigerd! De verleden tijd van 'stoten' is bij voorkeur 'stootte'; de vorm 'stiet' is verouderd.

Misverstand 1: ‘Aantal’ is enkelvoud

Nog problematischer wordt het met benamingen als Toerkonje, Hoei en dergelijken, waarbij de benaming in het Frans veelvuldig voorkomt en de benaming in het Nederlands zoals weergegeven sporadisch. Schrijven voor social media Virtual classroom.

Wij geven deze correctie door aan de websitebeheerder.

Wat hier nou zo raar aan is, 'de Baai van Manilla'. Inloggen met Linkedin. Uit een onderzoek op het internet blijkt er echter geen duidelijk frequentieverschil te zijn. Wij hierover of hier over taaladvies alleen taaladvies en kunnen dus geen uitspraak doen hierover. U kunt een samenstelling vormen, is dat die regel voor helemaal nergens te vinden. Lid worden.

Navigatiemenu

De correcte vormen van 'stuiten' zijn 'stuiten, stuitte, gestuit'. Graag had ik uw advies hierover ontvangen. Best een moeilijke vraag dus, voor niet-wiskundigen. De uitspraak 'il' vinden we nergens terug.

Graag zou ik vernemen wat hiervoor de reden is! In zin 16 vormen er en op niet samen n zinsdeel: er is een bepaling van plaats met de betekenis 'in Gent' en op maakt deel uit van het zinsdeel op een leuk caf. Pagina's met betrekking tot Wikipedia-richtlijnen en beleidsvoorstellen. Wat is de te clash royale gratis spelen op pc benaming: Congo-Vrijstaat of Onafhankelijke Congostaat.

We schrijven ook geen hoofdletters bij soortnamen die door een hierover of hier over taaladvies meer bijvoeglijke naamwoorden worden voorafgegaan zoals zwarte zw. Collectief lidmaatschap. Het Nederlandse synoniem 'matje' voor 'hekje' is minder gebruikelijk. Meer Agenda-items, hierover of hier over taaladvies.

Gerelateerde items

Hetzelfde gebeurt hier met de eigennaam Lady Amherst : omdat de samenstelling met -fazant in zijn geheel een soortnaam is, verliest Lady Amherst in de samenstelling haar hoofdletters. De bijwoorden er , daar , hier en waar worden meestal vast geschreven aan het voorzetsel dat erachter staat zie punt 3 voor uitzonderingen.

Een voornaamwoordelijk bijwoord zoals erop betekent 'op het gene ' — namelijk hetgene wat genoemd is — en waarin , bijvoorbeeld, betekent 'in wat'. Dat hoeft niet altijd te zeggen dat die vorm fout genoemd moet worden.

In het Nederlands wordt zowel 'Valais' als 'Wallis' gebruikt; er bestaat geen voorkeur voor een van beide vormen, hierover of hier over taaladvies. Wij raden u aan om in het Nederlands systematisch 'ss' te schrijven in woorden die in het Duits met een '' gespeld worden, ook als het om eigennamen gaat. Lidmaatschap Mutaties Onze Taal steunen.

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.