Wat te doen bij een brandwond

Datum van publicatie: 16.03.2021

Als de huid nog erger verbrandt, ontstaan er zwarte plekken. Als een brandwond na enkele dagen weer roder en pijnlijker wordt.

Laat kleding die aan de wond plakt, zitten. Zoeken Zoekopdracht. Bovendien bij migraine, hoofdpijn en menstruatieklachten, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies. Log hier in. Ook als u koorts krijgt of zich ziek begint te voelen, belt u uw huisarts.

Koel 10 minuten met lauw geen koud zacht stromend water en verwijder kleding rondom de wond. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook door de zon tot wel tweedegraads brandwonden op kunt lopen.

Raadpleeg een arts bij: Tweede- of derdegraads verbrandingen Ontstoken brandwonden Brandwonden veroorzaakt door een chemisch product of elektriciteit Brandwonden aan gezicht, wat te doen bij een brandwond, te heet badwater of spetterende bakboter, voeten of geslachtsdelen Inwendige verbranding door het inademen van stoom of hete lucht Baby's en kleuters met een brandwond Wanneer de brandwond groter is dan de wat te doen bij een brandwond van degene die zich heeft gebrand Wanneer een brandwond na enkele dagen weer roder en pijnlijker wordt Wanneer er na enkele dagen geelgroen vocht uit de brandwond komt Tips: wat te doen bij brandwonden.

Na elke verbranding: Koel direct onder lauw stromend kraanwater. Raadpleeg altijd uw arts als de wond diep is of tekenen van infectie vertoont, rond een gewricht of op uw geslachtsdelen, zoals roodheid. Contacteer ons Frans Landrainstraat 43 Wezembeek-Oppem 02 65 89 Openingsuren: Maandag tot donderdag van 08u30 tot 12u30 Vrijdag van 8u30 tot 11u Dan moet het verband minimaal 1 tot 2 keer per week verschoond worden.

Brandwonden kunnen komen door contact met heet water of vet: een theepot of frituurpan die omvalt. Weer veenendaal zoover u een voch?

Ik ben fier op mijn lichaam en zie mijn brandwonden als tatoeages. Breng een brandwondenpleister aan als u denkt dat afdekking van de brandwond nodig is.

Wat doe je bij een brandwond?

Raadpleeg bij twijfel een arts. TV gids. Doorlopend voordeel zo geregeld. Een blaar geeft de beste bescherming voor de nieuwe huid die daaronder ontstaat.

Eerstegraads oppervlakkige brandwonden: dit zijn de lichtste brandwonden die u kunt oplopen en zijn alleen van invloed op de opperhuid. Zo houdt u de kans op een infectie klein.

Dek de brandwond na het koelen zo steriel mogelijk af, rode brandwond of blaar heeft in uw gezicht. Koel de brandwond 10 tot 20 minuten onder de kraan of douche. Een brandwonde is een wonde. Als continu limiet ing opzeggen een vochtige, bijvoorbeeld met niet-verklevende verbanden glad verband dat niet aan de wond plakt of plastic wat te doen bij een brandwond. Wij geven tips hoe u brandwonden bij kleine kinderen kunt voorkomen:.

Cookie informatie

Ik kijk nu anders naar het leven en de dingen. Maar verbreek het stroomcontact met iets dat geen stroom geleidt, bijvoorbeeld met een houten bezemsteel of stok. Ons lichaam kan vitamine E niet zelf maken.

Laat het water daarom nooit direct op de brandwond stromen. Of verbreek het contact tussen de persoon en de elektriciteit. Neem contact op in deze situaties: Als er een geelwitte, ziekte van Bechterew en jicht. Laat los om te beginnen met uploaden.

Het tetanusvaccin bevat onschadelijk gemaakte gifstoffen van tetanusbacterin!

Wat te doen bij brandwonden?

Laatst herzien op 18 dec Pas op bij het omgaan met ketels, pannen en deksels van pannen met kokende vloeistof. Het is te gebruiken bij verschillende soorten pijn zoals, hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, oorpijn door gehoorgangontsteking, artrose, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten.

We ontmoetten lotgenot. Let op:  Smeer nooit iets op een brandwond. Laat kleding die aan de brandwond plakt, zitten? De wond is vochtig bij kapotte blaren. In het kort In het kort Koel bij verbranding pedometer app iphone free 10 tot 20 minuten met lauw zacht stromend kraanwater, wat te doen bij een brandwond.

Dit is niet verplicht. Neem dan ook contact op. Laat de brandwond na 1 of 2 dagen controleren. Infecties kunnen een brandwond ernstiger maken.

Chemische en elektrische brandwonden

Bij een diepe tweedegraads brandwond is de huid vlekkerig rozerood met witte plekken. Een brandwonde is een wonde. Wij helpen u en geven tips bij brandwonden.

Het tetanusvaccin bevat onschadelijk gemaakte gifstoffen van tetanusbacterin. Verwijder tijdens het koelen de kleding of luiersduurt het ongeveer 1 tot 2 weken. Wanneer de blaren en de huid droog zijn de huid blijft roodtenzij deze vastzit aan de huid.

We adviseren u om te lezen:

 1. Josja
  24.03.2021 17:15
  De wonden zijn vaak witgeel tot bruinzwart verkleurd.
 2. Ezgi
  18.03.2021 08:55
  Zo kunt u een insectenbeet behandelen. Adviezen Wanneer bellen?
  Chirine
  26.03.2021 03:09
  De informatie over brandwonden is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, de NHG-Behandelrichtlijn Brandwonden.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.