Afvoer wasmachine en droger aanleggen

Datum van publicatie: 01.12.2020

Een rechte lijn tekenen op een ronde buis is erg lastig. Plaats de nieuwe afvoerslang op de tuit.

Voor Je kan ook de afvoer boven in vergroten naar 50 zodat je slang er goed in past. Gratis retourneren. Voor de beste aansluiting van uw wasmachine kunt u vertrouwen op de  Loodgieters -Expert. Gratis brochure: Dovy magazine: inspirerende keukentrends.

Lijm een pvc-zwanenhals in de afvoerpijp voor de wasmachine. Haal de bestaande afvoerslang los. Dit kan wezen voor een toilet mm,voor het regenwater 70 mm en voor een wasmachine 40 mm. Is het stuk 40mm niet te lang dan moet dit ook afvoer wasmachine en droger aanleggen werken. Forums Klussen Badkamer, waterleiding en afvoer.

Stap 1: wateraanvoer

De meest eenvoudige oplossing is de aanvoerdarm aansluiten op de leiding van de wastafelkraan of met behulp van een T-stuk door solderen of met knelkoppelingen een aftakking te maken die je tot net naast de wasmachine laat uitkomen en vervolgens een stopkraan te monteren. Schuur de uiteinden van de buis en de binnenkanten van de moffen en bochten. Geen afvoerslang meegeleverd? Nooit problemen.

Luchtafvoer Je hebt alleen wat aan een luchtafvoerdroger als je de vochtige lucht via een gat in de muur of een raam naar buiten kunt afvoeren. Controleer of het water goed wegloopt.

Zoeken Overal Onderwerpen Dit forum Dit onderwerp. Is het stuk 40mm niet te lang dan moet dit ook prima werken. Deze renovatiemagazines helpen je op weg. Condensdrogers laten het vocht in de lucht condenseren en vangen dat op in een condensbak, of ze voeren afvoer wasmachine en droger aanleggen af naar het riool. Dan kan het zomaar is wezen dat deze verstopt zit of niet op de juiste manier gemonteerd is.

Twin Touchpad keukenkraan.

Ontstoppen afvoer wasmachine

Wellicht is het handig om in het staande stuk boven het sifon nog een t stuk te zetten voor afvoer van een condensdroger indien gewenst. De beste wasdroger. Net als bij een Bosch en Siemens condensdroger zit de aansluiting bij een warmtepompdroger rechts onderin.

Bij de plaatsing van je kranen is de juiste hoogte misschien wel het allerbelangrijkste aandachtspunt.

Is er geen probleem na het sifon. Monteer de afvoerbuis nu in de sifon. Je kunt zelf proberen om met een ontstopper druk op het wateroppervlak uit te oefenen. Plaats eventueel een ventilatierooster in het achterste gedeelte van het werkblad? Cookies bij Livios. Bezorging wasdrogers Geen afvoerslang meegeleverd. De Twin Touchpad is een keukenkraan voor … Lees meer, afvoer wasmachine en droger aanleggen.

Meer klusadvies

Je kunt deze instellingen onderaan de website aanpassen. Haal het rode of groene slangetje los van de aansluiting aan de bovenkant. Schuur de uiteinden van de buis en de binnenkanten van de moffen en bochten.

 • Zoveel budget moet je voorzien!
 • Wellicht is het handig om in het staande stuk boven het sifon nog een t stuk te zetten voor afvoer van een condensdroger indien gewenst.
 • Als de ruimte slecht is geventileerd kun je door een wasdroger met een slechte condensatie-efficiëntie zelfs last krijgen van schimmelvorming.
 • Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek onze voordelige tarieven voor het vervangen, verplaatsen of het vernieuwen van uw wasmachineafvoer.

Vergelijk drogers die je op de afvoer kunt aansluiten. Je kunt je cookie-instellingen altijd aanpassen, afvoer wasmachine en droger aanleggen. Nooit problemen. Log in. Beugel de boel wel goed vast en zet wat minder afschot in de leiding dan zo die nu hangt! Met deze checklist verlies je de basics niet uit het oog? Wij zetten enkele aandachtspunten op een rij.

Stap 2: waterafvoer

Deze bevindt zich aan de achterkant van de wasdroger. Benodigdheden Materialen 8. Een condensafvoerslang is gemiddeld 1,5 meter lang.

Er bestaan ook uitvoeringen die voorzien zijn van rubberen afdichtingsringen. Het aanpassen vereist wat installatiewerk. AEG Wasdroger.

We adviseren u om te lezen:

 1. Maggie
  08.12.2020 11:38
  Plaats deze afvoerslang in je waterafvoer.
 2. Heine
  06.12.2020 23:36
  Gelukkig zijn het milieuvriendelijke alternatieven steeds beter verkrijgbaar: polybuteen PB , polypropeen PP of polypropeen co-polymeer PPC. Vergelijk drogers die goed scoren op condensatie-efficiëntie.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.