Kan je zwanger worden als je ongesteld bent geweest

Datum van publicatie: 13.01.2021

Je menstruatiecyclus houdt in het kort in: er gaat een eitje rijpen in je eierstokken. Mocht je wel ongesteld worden, maar toch het vermoeden hebben zwanger te zijn is het altijd verstandig om een zwangerschapstest te doen.

Vraag volgen. Ja, je kunt zwanger raken als je onveilige seks hebt. In enkele uitzonderlijke gevallen kunnen vrouwen ook last hebben van een zogenaamde pseudo-menstruatie. En nee, tot hoeveel dagen na je ongesteldheid heb je geen kans op zwangerschap? Het is dus wel mogelijk. Heb je een kinderwens en is je menstruatiecyclus erg onregelmatig?

Je ongesteldheid Je menstruatiecyclus start met je ongesteldheid.

Hoe werkt de menstruatiecyclus en wanneer ben je het meest vruchtbaar. De dag van de eisprong ben je het meest vruchtbaar en is de kans op een bevruchting het grootst. Let op lichamelijke veranderingen? Vraag jij je af of je tijdens je ongesteldheid toch zwanger kunt worden. Download een app.

Toch kan je last hebben van bloedverlies tijdens je zwangerschap. Meer over Zwanger? Hoe kan je de eisprong berekenen?

Zwanger of niet?

Vrouwen die de pil slikken en toch zwanger zijn, kunnen ook maandelijks blijven bloeden. Heb je korter dan 5 dagen geleden onveilig gevreeën? De meeste vrouwen zijn tijdens de cyclus 3 tot 7 dagen ongesteld. Je menstruatiecyclus houdt in het kort in: er gaat een eitje rijpen in je eierstokken.

De cyclus is dan korter, langer of per maand erg verschillend. Als je zwanger bent, verlies je soms ook een heel klein beetje bloed.

 • TIP: Gebruik onze ovulatie calculator om te berekenen wanneer je eisprong en vruchtbare dagen zijn.
 • Niet zwanger worden? Ik hoop op snel antwoord!

Vannochtend hebben mijn vriend en ik onveilig sex gehad. De vraag of je tijdens je menstruatie zwanger pont amsterdam tijden pontsteiger worden of niet, maar geen concreet antwoord. Twijfel je of je zwanger kunt zijn, doordat je bijvoorbeeld last van typische zwangerschapskwaaltjes hebt, is waarschijnlijk de meest voorkomende van de drie bovengenoemde situaties.

Een eisprong is noodzakelijk om zwanger te worden. Zo kun je bijvoorbeeld minder goed beschermd zijn als je na het slikken van de pil hebt overgegeven of aan de diarree bent.

Door hier rekening mee te houden tijdens het vrijen, vergroot je de kans op een zwangerschap. Dit gebeurt in de volgende stappen:. Dit is niet het moment om seks te hebben als je probeert zwanger te worden. Help 24Baby.

Wacht eerst of je ongesteld wordt Wacht tot de datum waarop je normaal gesproken ongesteld zou worden. Als je geen anticonceptiepil slikt en niet zwanger wilt worden, maar het is mogelijk. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker beschadigen, bijvoorbeeld tijdens een vrijpartij of bij een vaginaal onderzoek. Het komt natuurlijk niet vaak voor, gebruik dan een condoom.

Meer lezen. Dit zou betekenen dat de dagen vlak voor je menstruatie het veiligst zijn om seks te hebben zonder de verwachting zwanger te worden?

Hoe werkt de menstruatiecyclus?

Let op: soms staat de test wel op de rekening voor de verzekering. Als de eicel wel bevrucht is en zich succesvol heeft ingenesteld, maakt je lichaam het zwangerschapshormoon hCG aan. Lees voor. Ongesteld zijn is dus nog niet een excuus om voorbehoedsmiddelen achterwege te laten.

Snel naar Minder dan 5 dagen geleden. Hierdoor kan een bevruchte eicel zich makkelijker innestelen. Lees ook: Eerste menstruatie na bevalling: hoe is dat. Veel mensen vragen of zwanger worden tijdens menstruatie of kan je zwanger worden als je ongesteld bent mogelijk is. De cyclus is dan korter, langer of per maand erg verschillend. Dit wordt pseudo-menstruatie of spotting genoemd. Het is verstandig om na een paar dagen nog een test te doen.

Vraag jij je af of je tijdens je ongesteldheid toch zwanger kunt worden? Het antwoord is: ja!

Dit is niet het moment om seks te hebben als je probeert zwanger te worden. Met behulp van verschillende hormonen bereidt je lichaam zich tijdens deze fases voor op een mogelijke zwangerschap.

Inloggen via email.

Het is bij een korte cyclus soms lastig te bepalen wanneer de eisprong is. Maar er zijn vrouwen die langer menstrueren, soms wel 2 weken. Aangezien de eisprong nog enkele dagen weg is op dat moment is het risico op zwangerschap sterk verminderd.

Wat weegt een fietskar op 'Accepteer cookies' te klikken of gebruik te maken van deze website geef je aan hiermee akkoord te gaan.

We adviseren u om te lezen:

 1. Freek
  19.01.2021 00:34
  Omdat er voor die tijd nog niet genoeg zwangerschapshormonen in je lichaam zitten om een zwangerschapstest te doen.
 2. Estella
  15.01.2021 10:08
  Ongesteld en zwanger worden.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.